Dating under corona

Dating under corona-pandemiens begrænsninger kan virke uoverskueligt. Måske har du i forvejen svært ved at finde den helt rigtige opskrift på dating-succes. Og så gør restriktioner som forsamlingsforbud, lukkede restauranter, lukkede kulturinstitutioner og krav om mundbind og håndsprit det ikke lettere. Men der er hjælp at hente. Følg rådene herunder – så kommer du sikkert i mål.

Dating er vigtig og nødvendig for danske singler. Før corona-pandemien satte nye begrænsninger i vores liv, var der intet i vejen for at have et spændende liv med den mængde af dating, som du selv havde lyst til.

Men med corona-restriktionerne er der lagt en del benspænd i vejen. Oven i de tanker og overvejelser om den perfekte dating, som du havde i forvejen, kan nu lægge en masse spørgsmål og bekymringer til om, hvordan dating overhovedet kunne lade sig gøre.

Må du date under corona?

Spørgsmålet er oplagt, for det kan være svært at forestille sig intimt samvær eller sex, hvor der tages forbehold for smittefare. Men der er hjælp at hente hos Sundhedsstyrelsen. Direktør Søren Brostrøm er i flere medier blevet citeret for følgende:

– Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsener, og selvfølgelig skal du dyrke sex også som single i en tid med corona.

Han er naturligvis med på, at sex og dating har stor risiko for at medføre smitte, hvis den ene part er smittet. Og selvom dine kondomer beskytter mod seksuelt overførte sygdomme, giver de altså ikke sikker corona-sex. Så de samfundsmæssigt alvorlige situationer er der, så snart du mødes med fremmede mennesker – enten under dynen eller i større forsamlinger.

Alternative datingsteder under corona

Mange dates starter enten på en restaurant eller en kulturinstitution. Begge disse steder lægger corona sine begrænsninger og restriktioner for dine datingaktiviteter. Men her er en liste over andre gode steder at mødes til en date:

  • Skoven
  • Stranden
  • Parken
  • Bilen
  • Sommerhuset
  • Testcentret

Dating i skoven under corona

Skoven er i forvejen et dejligt, uformelt sted at mødes på en date. Og hvis begge parter er enige om det, kan I jo også sagtens både kramme, kysse og have sex i en skov. Eventuelt efter fremvisning af en helt ny, negativ corona-test.

I vintertiden er der selvfølgelig koldt og vådt. Og måske generer nedbør og blæst, så du ikke har lyst til at tage tøjet af.

Men mange steder i skovene er der sheltere med bålpladser, og især i lidt udfordrende vejr kan du sagtens have de mest afsidesliggende af dem for sig selv. I hvert fald om natten. Et dejlig varmt bål i en kold nat og så et par soveposer, som kan lynes sammen, kan sagtens være mindst lige så hyggeligt som Netflix and chill.

Dating på stranden under corona

Strandene egner sig også rigtig godt til dating. Vandets lyd giver tit en ro og fortrolighed i stemningen, som du kan bruge som grundlag for en succesfuld date.

I den lune tid kan det sagtens lykkes at finde ugeneret alene-plads, hvor I kan kysse og måske også tage de næste skridt. Men i den kolde tid må I nok henlægge de afklædte aktiviteter til andre steder. For strandene er ofte meget udsatte for vind. Og den fugtige luft afkøler kroppen mere end den lune luft i skoven omkring bålet.

Dating i parken under corona

En tur i parken er ofte et godt udgangspunkt for en date. Her kan I gå i fred og ro og tale sammen, mens I nærmer jer hinanden. Hvis sympatien er gensidig, og I er klar til at tage yderligere skridt, kan I jo altid finde andre steder hen senere.

Sørg for varmt tøj, og tag gerne en kande kaffe eller varm kakao med, hvis du er på date i parken om vinteren.

Dating i bilen under corona

At tage på biltur sammen på en date kræver tillid. Så du skal nok ikke foreslå bilen til den første date. Et vigtigt grundlag for succesfuld dating er, at I begge er helt trygge ved situationen.

Derfor bør du vælge et neutralt sted til den første date. Din bil er ikke et neutralt sted. Så selv om din date måske godt vil med en tur ud i det blå, har du større chancer for at få succes med datingen, hvis i begge hele tiden har mulighed for at trække jer. Og det kan du ikke i høj hastighed i en andens bil 90 km hjemmefra.

Længere henne i forholdet er bilen fantastisk til dating. I har lang rækkevidde, og måske finder I endda en afsides skovvej, hvor I kan dyrke sex i eller udenfor bilen.

Dating i sommerhuset under corona

Hvis I ikke har lyst til at mødes hos den ene af jer, kan I leje et sommerhus eller et hotelværelse, hvor I kan hygge jer sammen.

Sommerhuset – hvis det ikke er dit eget – og hotelværelset er begge neutrale steder, hvor I kan mødes på lige vilkår. Også her bør I sørge for at komme frem til stedet hver for sig, så I begge har den tryghed, der ligger i at kunne komme derfra på egen hånd.

Dating på corona-testcentret

Mange er bange for at blive smittet med Covid-19, og succesfuld dating handler først og fremmest om, at I begge skal føle jer trygge i hinandens selskab. Derfor kan det være en god idé at mødes på det nærmeste private Covid-19-testcenter og i fællesskab gå ind og få lavet en kviktest.

Når I begge er testet negative, behøver I ikke være bange for at komme tæt på hinanden. For så smitter I jo ikke, og det åbner jo op for en hel del muligheder.

Respekt i corona-dating

Det absolut vigtigste i al succesfuld dating er, at I respekterer hinanden. Måske er du ikke selv særligt bange for at blive smittet med Covid-19 på din date. Men hvis din date har corona-angst, kommer du ikke langt med beroligende ord.

Vis i stedet respekt, og gå med til de forholdsregler, som din date foreslår. Så kan I nærme jer hinanden senere.

God corona-dating og pas godt på hinanden.


Efterlad et Svar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke. Obligatoriske felter er markeret *