Ryd op i dine ekskærester

https://singlecoach.dk/wp-content/uploads/2015/05/ekskaerester.jpg

Falder du altid for den forkerte? Har du siddet fast i et usundt parforhold? Så har du fået en værdifuld lærdom med dig. For et forhold er ikke nødvendigvis en fiasko, selvom det ikke holder for evigt. Du vil altid tage en vigtig erfaring med dig.

Mange singler ser tilbage på deres tidligere parforhold og ekskærester, og undrer sig over, hvorfor de én eller flere gange er faldet for ”den forkerte”. Måske var én af parterne utro, de kedede sig sammen, skændtes, havde forskellige forventninger til hinanden og livet sammen, eller noget helt andet, der sled parforholdet op.

Har du oplevet det?

Måske fornemmer du et mønster, der førte til, at dit parforhold kollapsede. Men du har svært ved at se din egen del i den dysfunktionelle ligning. Derfor risikerer du at gentage mønsteret igen og igen i dine kommende forhold.

Tag ansvar for dig selv
Måske var dine ekskærester røve med ører. Og nej, det var ikke din skyld, at de var dig utro, foretrak vennerne frem for dig eller var dovne køtere, der ikke kunne finde startknappen på støvsugeren. Men du traf engang valget om at blive en del af deres liv, og derfor nytter det ikke, at give dem skylden for alt, der gik galt mellem jer. For nej, du bestemmer ikke selv, hvem du falder for – men du bestemmer selv, hvem du indgår i et parforhold med.

Usunde parforhold og dårlige ekskærester kan derfor fortælle noget om din dømmekraft, din selvopfattelse og dit selvværd. Altså, noget inde i dig. Og det er du selv ansvarlig for at arbejde med.

Det kan være et sejt og hårdt træk, at arbejde med sig selv og sin verdensopfattelse. Derfor tyr en del mennesker til klassikeren: de skyder ansvaret fra sig ved eksempelvis at sige ”han var for umoden til et forhold” eller ”han var bare et utro svin”.

Men det løser ikke noget. Du skal kigge indad. Hvad var din egen rolle i det dårlige forhold?
Måske kan det forklares med: ”Når jeg møder en mand, lægger jeg hurtigt for mange følelser i vores relation, og forventer, at han gør det samme. Når vi skilles, er jeg ked af, at jeg har forsømt mig selv i den periode, hvor jeg prøvede at ændre ham” eller ”Jeg falder for de utro typer, og ser alle faresignalerne, men tør ikke reagere på dem. Fordi jeg ikke vil virke usikker eller tabe ansigt overfor ham, eller fordi jeg ikke orker at vi skal skilles – også selvom jeg har ret i, at han boller med sekretæren”.

Bryd mønsteret
Kast et blik tilbage på de mænd, du har udset dig gennem tiden og dine ekskærester: Er der er et fælles mønster i de forskellige parforhold?

Hvis ja, det kan skyldes, at du ubevidst har placeret dig selv i det samme mønster igen og igen: udsender du signaler, som tiltrækker dårlige typer? Leder du efter noget, som ikke findes, og falder derfor for illusionen? Vælger du dominerende eller dovne idioter, fordi du ikke tror, du fortjener bedre? Falder du for playere, fordi de giver dig deres ubetingede opmærksomhed for at få dig på krogen? Er du bange for at være alene? Er det fristende at være sammen med en halvhjerne, fordi det stiller færre krav til dig selv?

Og det vigtigste: hvad kunne du have gjort anderledes? – Ikke for at have reddet forholdet til dine ekskærester, men for at have sparet dig selv for de dårlige oplevelser, du fik.

Nogle gange vil du opdage noget vigtigt under dine refleksioner. Handlemønstre, tanker eller forskelligheder. Noget brugbart du kan tage med til dit næste forhold.

Målet er, at du får en større bevidsthed om, hvor det går galt. Den erfaring kan give dig bedre muligheder for at genkende mønsteret og bryde det, inden du sender dig selv i armene på endnu et usundt parforhold.

 

LÆS MERE OM PARFORHOLD, DATING OG MÆND
I e-bogen “Singlekvindens Guide” kan du læse mere om at vende din fortid til en fordel – og at rydde op i dine ekskærester. Bogen giver dig også over 200 sider med guides, råd og tips til tilværelsen som single, dating, mænd og kærlighed.

Datingbog for kvinder

Skriv et svar

SMS guide – Tips og råd!